TMYO İLK MEZUNLARINI VERDİ

04.07.2011 00:41

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tefenni Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.

Akademik personel ve mezun olan öğrenciler tarafından tören alanında çelenk konulmasıyla başlayan MAKÜ mezuniyet kutlamaları, tören alanından yüksek okul binasına kadar kortej eşliğinde yürünmesiyle devam etti. Yüksek okul binasındaki kutlamalara, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Gökce, Tefenni MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Genç, Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, ilçedeki idari amirler, akademik personeller, öğrenciler, öğrenci yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tefenni MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Genç, 23 öğrencinin muhasebe bölümünden, 32 öğrencinin de bilgisayar bölümünden olmak üzere toplam 55 öğrencinin mezun olduğunu belirtti. Genç, Tefenni MYO'nun ilk mezunlarını verdiği bugünün, Tefenni için tarihi bir an olduğunu söyledi.

MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Gökce yaptığı konuşmada, üniversitenin bu yıl ilk olarak kendi birimleri içinde de mezuniyet töreni tertiplediğini, böylece birimlerin halkla birlikte bu coşkuyu yaşama imkanı bulduğunu söyledi. Gökce, "Öğrencilerimiz buradan yalnızca meslek sahibi olarak değil MAKÜ ailesinin bir mensubu olarak da mezun oluyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere de diplomaları verildi. Okul birincisi Mahbube İlaslan tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.